ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΚΟΓΙΑ
Παράγοντες Αξίας
Η αξία των κοσμημάτων από μαργαριτάρια μπορεί να ποικίλλει με βάση ορισμένους παράγοντες αξίας. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν τη στιλπνότητα, το μέγεθος, τη στρογγυλότητα, την ποιότητα της επιφάνειας, το χρώμα και το πάχος του μαργαριταριού. Για τα τελικά κοσμήματα με μαργαριτάρια, η αντιστοίχιση είναι επίσης πολύ σημαντική.
Akoya Luster

Ο πιο σημαντικός παράγοντας που αξιολογεί τα μαργαριτάρια Akoya είναι η λάμψη. Η λάμψη ή η λάμψη είναι το πόσο καλά αντανακλά ένα μαργαριτάρι. Ένα καλό παράδειγμα είναι ένας καθρέφτης. Μια εξαιρετική λάμψη θα έχει έναν καθρέφτη σαν λάμψη και πολύ ευκρινή αντανάκλαση εικόνας. Μπορείτε να διακρίνετε τα δικά σας χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Ένα μικρότερο μαργαριτάρι με καλύτερη λάμψη θα φαίνεται μεγαλύτερο. Επίσης, ένα πιο λαμπερό μαργαριτάρι θα φαίνεται πιο στρογγυλό και οι κηλίδες θα είναι λιγότερο αισθητές.
Σελίδα βαθμολόγησης μαργαριταριών
Akoya Body

Ένας άλλος παράγοντας αξίας μαργαριταριού είναι η καθαριότητα του σώματος ή της επιφάνειας του μαργαριταριού. Όσο πιο καθαρή είναι η επιφάνεια, τόσο πιο πολύτιμο είναι το μαργαριτάρι.
Τα μαργαριτάρια είναι ένα οργανικό κόσμημα που σχηματίζεται με φυσικό τρόπο, επομένως ορισμένες μικρές ατέλειες επιφανειών είναι απολύτως αποδεκτές.
Σελίδα βαθμολόγησης μαργαριταριών
Μέγεθος Akoya

Το μέγεθος του μαργαριταριού επηρεάζει επίσης την αξία. Ένα μεγαλύτερο μαργαριτάρι με παρόμοιους άλλους παράγοντες αξίας θα είναι πιο πολύτιμο από ένα μικρότερο. Ωστόσο, υπάρχει ένα εύρος μεγέθους όπου οι τιμές αυξάνονται εκθετικά. Τα μαργαριτάρια Akoya είναι κατά μέσο όρο μεταξύ 6mm και 7mm. Ως αποτέλεσμα, τα μαργαριτάρια σε ή κάτω από αυτό το εύρος μεγέθους είναι πιο εύκολα διαθέσιμα. Όταν το εύρος μεγεθών αυξάνεται σε 7 mm έως 8 mm και στη συνέχεια 8 mm έως 9 mm και μεγαλύτερο από 9 mm, η τιμή αυξάνεται δραματικά.
Σελίδα βαθμολόγησης μαργαριταριών
Σχήμα Akoya

Τα καλλιεργημένα Akoya έχουν πυρήνα με στρογγυλές χάντρες. Αυτές οι στρογγυλές χάντρες είναι η βάση για ένα στρογγυλό μαργαριτάρι. Όσο πιο στρογγυλό είναι το μαργαριτάρι, τόσο πιο πολύτιμο θα είναι το μαργαριτάρι. Ορισμένα συμμετρικά σχήματα, όπως σταγόνες, μπορούν επίσης να δώσουν υψηλές τιμές.
Σελίδα βαθμολόγησης μαργαριταριών
Akoya Nacre

Καθώς τα καλλιεργημένα Akoya έχουν πυρήνα με σφαιρίδια, το πάχος και η ποιότητα του μαρκαριού είναι και τα δύο σημαντικά. Το πιο κρύο νερό και οι μεγαλύτεροι χρόνοι καλλιέργειας επιτρέπουν τον σχηματισμό πιο παχύρρευστου, πιο σφιχτού μαρμαρυγίου με αποτέλεσμα πιο λαμπερό μαρκάρισμα. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες στην Ιαπωνία τείνουν να επιτρέπουν αυτό το είδος μαρμάρου. Τα κινεζικά ύδατα επιτρέπουν μια επιταχυνόμενη ανάπτυξη, αλλά με κόστος χαμηλότερης ποιότητας.
Σελίδα βαθμολόγησης μαργαριταριών
Ταιριάζει με Akoya
Τα μαργαριτάρια σε ένα κόσμημα Akoya πρέπει να ταιριάζουν καλά σε χρώμα και μέγεθος. Δεν πρέπει να υπάρχουν εμφανείς διαφορές ή ανωμαλίες. Για ένα σετ οι πέρλες πρέπει να ταιριάζουν μέσα σε κάθε κομμάτι καθώς και με το σύνολο ως σύνολο. Για παράδειγμα, τα σκουλαρίκια πρέπει να ταιριάζουν με το κολιέ και το βραχιόλι.
Προέλευση και πιστοποίηση Akoya
Σχεδόν ένας αιώνας εμπειρίας στην καλλιέργεια και την επεξεργασία καθιστούν την ιαπωνική καλλιέργεια Akoya το πιο αξιόλογο πρότυπο. Επιπλέον, η ιαπωνική βιομηχανία μαργαριταριών ρυθμίζεται από το JPEA. Το κινέζικο μαργαριτάρι Akoya έχει επίσης τα πλεονεκτήματά του. Η επιταχυνόμενη ανάπτυξη και επεξεργασία επιτρέπει ένα πιο προσιτό μαργαριτάρι. Αυτές οι δύο προελεύσεις παράγουν επιλογές Akoya για την αγορά κοσμημάτων επιτρέποντας στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές.


Επεξεργασία Akoya
Η προσεκτική επεξεργασία του Akoya μπορεί να διαρκέσει από δύο εβδομάδες έως έξι μήνες. Τα Akoya επεξεργάζονται προσεκτικά για να αναδείξουν τη φυσική τους ομορφιά. Η επεξεργασία δεν πρέπει να βλάψει το μαργαριτάρι. Οι Ιάπωνες είχαν σχεδόν έναν αιώνα εμπειρίας επεξεργασίας που οδήγησε σε πολλές κατοχυρωμένες και μυστικές τεχνικές. Οι Κινέζοι είναι σχετικά νέοι στην καλλιέργεια Akoya, ξεκινώντας περίπου από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Οι παράγοντες καλλιέργειας, επεξεργασίας και περιβάλλοντος επιτρέπουν την ταχύτερη ανάπτυξη και επεξεργασία. Αυτή τη στιγμή συμβαίνουν επίσης διεργασίες Akoya με μαύρο και πιο σκούρο χρώμα.