ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ
Ιστορία & Καλλιέργεια
Τα μαργαριτάρια κοσμούν τους πλούσιους και ισχυρούς για χιλιάδες χρόνια. Από την Αρχαία Κίνα μέχρι τον ελληνορωμαϊκό κόσμο, τα φυσικά μαργαριτάρια ήταν πολυπόθητα για την ομορφιά και τη λάμψη τους. Σήμερα, τα μαργαριτάρια εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της γκαρνταρόμπας των εκλεκτών κοσμημάτων μας.
Ιστορία των μαργαριταριών του γλυκού νερού
Ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά μαργαριτάρια που υπάρχουν σήμερα είναι το Hope Pearl. Ανήκε στον συνονόματό του - τον Henry Phillip Hope. Η απίστευτη συλλογή πολύτιμων λίθων της Hope περιελάμβανε επίσης το περίφημο μπλε διαμάντι Hope. Το Hope Pearl είναι ένα μαργαριτάρι του γλυκού νερού που είναι κυρίως λευκό και σταδιακά γίνεται σκούρο χάλκινο προς τα κάτω. Είναι περίπου 450 καρατίων ή 1800 κόκκων. Το μαργαριτάρι Hope έχει πλάτος 51 mm και μήκος 114 mm.
Σχηματισμός Φυσικών Μαργαριταριών
Τα φυσικά μαργαριτάρια του γλυκού νερού σχηματίζονται μέσα σε ένα μύδι. Τα μύδια είναι τροφοδότες φίλτρων. Εξάγουν θρεπτικά συστατικά από μικροσκοπικά σωματίδια και οργανισμούς στο νερό που ρέει μέσα από αυτά. Ως αποτέλεσμα, μικρά ερεθιστικά, όπως μικρά ζώα μπορούν επίσης να επιπλέουν μέσα. Τα παράσιτα μπορούν επίσης να τρυπήσουν ακριβώς μέσα από το σκληρό κέλυφος του μυδιού. Για να προστατευθεί, το μύδι εγκλωβίζει το ερεθιστικό σε έναν σάκο και στη συνέχεια εκκρίνει στρώμα επί στρώμα μαρμάρου γύρω του. Μετά από καιρό, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα λαμπερό μαργαριτάρι.
Καλλιεργημένες Αρχές Μαργαριταριών
Τα ιστορικά αρχεία δείχνουν ότι τα μαργαριτάρια με φουσκάλες γλυκού νερού καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά με επιτυχία πάνω από 700 χρόνια πριν. Αυτές οι φουσκάλες πέρλες που καλλιεργήθηκαν ενάντια στο κέλυφος των μυδιών. Τα μύδια γαλουχήθηκαν προσεκτικά και έγιναν όμορφα στολίδια. Οι φιγούρες του Βούδα καθώς και άλλα σχήματα ήταν πολύ δημοφιλή. Πριν από περίπου 70 χρόνια, οι Ιάπωνες κατάφεραν να παράγουν μικρά, ακανόνιστου σχήματος και πολύ λαμπερά μαργαριτάρια. Αυτά τα πρώτα καλλιεργημένα μαργαριτάρια γλυκού νερού παρήχθησαν στη λίμνη Biwa της Ιαπωνίας.
Ως αποτέλεσμα, ορισμένα ακανόνιστου σχήματος, λαμπερά μαργαριτάρια γλυκού νερού αναφέρονται ως "Biwas", αλλά μόνο τα μαργαριτάρια που παράγονται σε αυτήν την περιοχή θα πρέπει να αναφέρονται με αυτόν τον τρόπο.
Πριν από περίπου 30 χρόνια, οι Κινέζοι παρήγαγαν λευκά μαργαριτάρια γλυκού νερού σε σχήμα ρυζιού επίσης σε μεγάλες ποσότητες. Τώρα η καλλιέργεια αποδίδει ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα και αυτά τα μαργαριτάρια είναι στρογγυλά και λαμπερά. Μερικοί μπορούν ακόμη και να ανταγωνιστούν τους ομολόγους τους στο αλμυρό νερό.
Από τον Michiel van Miervelt - UwHBhwljdwTQ_w στο μέγιστο επίπεδο ζουμ του Πολιτιστικού Ινστιτούτου Google, Δημόσιος Τομέας,