ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΚΟΓΙΑ
Ιστορία & Καλλιέργεια
Ιστορία των Μαργαριταριών Akoya
Τα μαργαριτάρια κοσμούν τους πλούσιους και ισχυρούς για χιλιάδες χρόνια. Από την Αρχαία Κίνα μέχρι τον ελληνορωμαϊκό κόσμο, τα φυσικά μαργαριτάρια ήταν πολυπόθητα για την ομορφιά και τη λάμψη τους. Σήμερα, τα μαργαριτάρια εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της γκαρνταρόμπας των εκλεκτών κοσμημάτων μας. Τα φυσικά μαργαριτάρια κοσμούσαν τους πλούσιους και ισχυρούς όχι μόνο για αιώνες αλλά και για χιλιάδες χρόνια. Οι ιστορίες χρονολογούνται από την εποχή του Αλέξανδρου. Επιπλέον, ο χαρακτήρας για τα "μαργαριτάρια" εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ένα κινέζικο λεξικό που γράφτηκε περίπου το 1000 π.Χ. Σε πιο πρόσφατους χρόνους, τα φυσικά μαργαριτάρια έπαιξαν επίσης εξέχοντα ρόλο. Το 1917, το εμβληματικό κτίριο Cartier στη γωνία της Πέμπτης Λεωφόρου και της 52ης Οδού αγοράστηκε για ένα διπλό σκέλος φυσικού Akoya και ένα συμβολικό ποσό 100 $. Αυτό το κτίριο στέκεται σήμερα ως απόδειξη της αξίας που δίνεται στα μαργαριτάρια.
Σχηματισμός Φυσικών Μαργαριταριών
Τα φυσικά μαργαριτάρια Akoya σχηματίζονται μέσα σε ένα στρείδι Akoya. Τα στρείδια είναι τροφοδότες φίλτρων, έτσι ανοίγουν ελαφρώς τα κελύφη τους για να επιτρέψουν στο νερό να ρέει μέσα. Τα στρείδια στη συνέχεια λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά από τα μικροσκοπικά σωματίδια και τους οργανισμούς στο νερό του ωκεανού. Ως αποτέλεσμα, μικρά ερεθιστικά, όπως μικρά ζώα του ωκεανού μπορούν επίσης να επιπλέουν μέσα. Τα παράσιτα μπορούν επίσης να τρυπήσουν ακριβώς μέσα από το σκληρό κέλυφος του στρειδιού. Για να προστατευτεί, το στρείδι εγκλωβίζει το ερεθιστικό σε έναν σάκο και στη συνέχεια εκκρίνει στρώμα επί στρώματος μαρμάρου γύρω από το ερεθιστικό. Μετά από καιρό, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα λαμπερό μαργαριτάρι.
Καλλιεργημένες αρχές μαργαριταριών
Στα τέλη του 1800, έγιναν άλματα στην καλλιέργεια μαργαριταριών αλμυρού νερού. Ο Αυστραλός William Saville-Kent πιστώνεται ευρέως ως ο πρώτος που καλλιέργησε με επιτυχία μαργαριτάρια αλμυρού νερού από στρείδι. Αυτή η μέθοδος πιστεύεται ότι είχε περάσει σε δύο Ιάπωνες πρωτοπόρους, τον Tokichi Nishikawa και τον Tatsuhei Mise. Χτίστηκαν πάνω στη γνώση. Στη συνέχεια, ο Kokichi Mikimoto αγόρασε την πατέντα τους και πειραματίστηκε για πρόσθετες τεχνικές. Ο Μικιμότο είναι γνωστός σήμερα ως «Βασιλιάς των Μαργαριταριών». Εκτός από την εφευρετικότητά του, το αξιοσημείωτο όραμα, η ώθηση και η ικανότητα πωλήσεων έχουν φέρει τα μαργαριτάρια Akoya στο προσκήνιο των εκλεκτών κοσμημάτων Σήμερα, η εταιρεία του εξακολουθεί να φέρει το όνομά του.
.jpg)
Πηγή εικόνας: www.en.wikipedia.org