ΝΟΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Μαργαριτάρια της Νότιας Θάλασσας σήμερα
Σήμερα, η Αυστραλία είναι το εξέχον κέντρο καλλιέργειας των μαργαριταριών της Νότιας Θάλασσας. Η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες συμβάλλουν σε ένα μικρό αλλά αυξανόμενο μέρος της παραγωγής μαργαριταριών στη Νότια Θάλασσα. Τα ίδια τα μαργαριτάρια είναι τα μεγαλύτερα από τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια στην αγορά εκλεκτών κοσμημάτων σε μέσο μέγεθος 13 mm.
Τα μαργαριτάρια Pearls Oyster
South Sea καλλιεργούνται με τα ασημένια και χρυσά στρείδια. Η επιστημονική ονομασία για αυτά τα στρείδια είναι Pinctada maxima. Στην Αυστραλία, η πλειοψηφία των στρειδιών συλλέγεται στη φύση. Υπάρχουν αυστηροί κανόνες και ποσοστώσεις που κατανέμονται σε κάθε εταιρεία. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η λήψη στρειδίων ηλικίας κάτω των δύο ετών και διαστάσεων κάτω των 12 cm.
Οι δύτες συλλέγουν στρείδια μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου. Στην Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, τα περισσότερα στρείδια εκτρέφονται σε εκκολαπτήρια. Τα στρείδια εκκολαπτηρίου τείνουν να είναι μικρότερα και μπορεί να παράγουν μικρότερα μαργαριτάρια.
Pinctada Maxima, Πηγή εικόνας: Pinterest
Pearls Nucleation
Στην Αυστραλία, τα στρείδια αποθηκεύονται προσεκτικά στη θάλασσα. Στη συνέχεια, μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου, πυρηνώνονται. Μερικοί πυρήνες σε ένα καθαρό δωμάτιο σε ένα σκάφος στο χώρο του ξενοδοχείου. Αυτό επιτρέπει στα στρείδια να επιστρέφουν γρήγορα στο περιβάλλον τους. Ως ομάδα, οι Ιάπωνες εξακολουθούν να είναι οι πιο ικανοί στην πυρηνοποίηση. Η εξειδικευμένη και ακριβής εργασία τους αποδίδει τα υψηλότερης ποιότητας καλλιεργημένα μαργαριτάρια. Τα στρείδια χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να αναρρώσουν και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γυρίζονται με το χέρι για να διευκολύνουν ένα πιο στρογγυλό και συμμετρικό μαργαριτάρι. Στις Φιλιππίνες η πυρήνωση λαμβάνει χώρα μεταξύ Ιουνίου και Νοεμβρίου.
Ανάπτυξη Μαργαριταριών Νότιας Θάλασσας
Μετά την πυρήνωση, τα στρείδια επιστρέφουν στο νερό όπου θα γαλουχηθούν κατά τη διαδικασία ανάπτυξης. Στην Αυστραλία, τα στρείδια φροντίζονται προσεκτικά για τα επόμενα δύο χρόνια. Στην Ινδονησία, η υψηλότερη θερμοκρασία επιτρέπει την ταχύτερη εναπόθεση νάρκας, επομένως μπορεί να χρειαστούν περίπου 18 μήνες. Οι τοποθεσίες φάρμας επιλέγονται για να προστατεύουν τα πυρηνωμένα στρείδια από τη ρύπανση, τις καταιγίδες και άλλα στοιχεία που θα προκαλέσουν βλάβη. Το επαρκές βάθος και η ποιότητα του πλαγκτόν είναι επίσης σημαντικά.
Συγκομιδή μαργαριταριών της Νότιας Θάλασσας
Οι εκμεταλλεύσεις μαργαριταριών της Αυστραλίας συγκομίζονται από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο τη στιγμή που οι θερμοκρασίες του νερού είναι οι πιο κρύες στο νότιο ημισφαίριο. Τα περισσότερα από τα μαργαριτάρια της Αυστραλίας είναι λευκά ή σχεδόν λευκά. Το εύρος μεγεθών τους κυμαίνεται από 10 mm έως 20 mm. Περισσότερο από τη συγκομιδή μαργαριταριών της Νότιας Θάλασσας στην Ινδονησία έχει χρυσαφί και κρεμώδες χρώμα και το εύρος τους κυμαίνεται μεταξύ 8 mm και 13 mm.
Οι αγρότες των Φιλιππίνων συγκομίζουν και τα δύο χρώματα και το εύρος μεγεθών τους είναι περίπου 9 mm έως 20 mm. Κατά τη συγκομιδή, ένα στρείδι μπορεί να πυρηνωθεί ξανά. Το στρείδι μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα μαργαριτάρια με αυτόν τον τρόπο, με κάθε επόμενο μαργαριτάρι μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Ωστόσο, η ποιότητα μπορεί να μειωθεί με κάθε μαργαριτάρι.
Επεξεργασία μαργαριταριών Νότιας Θάλασσας
Στην Αυστραλία, τα μαργαριτάρια απλά πλένονται, ταξινομούνται και μετά ταξινομούνται. Δεν πραγματοποιείται καμία άλλη επεξεργασία ή επεξεργασία πριν από την εξαγωγή.