Γιατί τα μαργαριτάρια Akoya είναι πιο ακριβά από τα μαργαριτάρια του γλυκού νερού;
Το στρείδι μαργαριταριού Akoya αναπτύσσεται σε αλμυρό νερό, περιορίζοντας τις περιοχές όπου μπορούν να τα καλλιεργήσουν οι φάρμες και μπορούν να καλλιεργήσουν μόνο 1-2 μαργαριτάρια τη φορά.
Τα μαργαριτάρια γλυκού νερού καλλιεργούνται κυρίως σε ανθρωπογενείς λίμνες και λίμνες στο Κίνα. Ένα μόνο μαργαριτάρι μύδι γλυκού νερού μπορεί επίσης να μεγαλώσει έως και 32 μαργαριτάρια κάθε φορά, 16 και στις δύο πλευρές του κελύφους.
Ο λόγος για τον οποίο τα μαργαριτάρια Akoya καλλιεργούνται παρόλο που είναι πιο ακριβά από τα μαργαριτάρια του γλυκού νερού - είναι ότι η λάμψη, το σχήμα και ο προσανατολισμός των μαργαριταριών Akoya είναι ανώτερη από αυτή των μαργαριταριών του γλυκού νερού.